Engin Akın

Silivrispor'un 52 milyonluk bütçesi: Geleceğe yatırım mı, israf mı?

Engin Akın

Silivrispor yeni sezon için bütçesini 52 milyon lira olarak açıkladı. Bu miktar o kadar yüksek ki, anlamlı ve sürdürülebilir kullanımı hakkında ciddi endişeler doğuruyor. Bu paranın anlamsız, gereksiz, haybeye ve boşa harcanma riski taşıdığına inanıyorum.
Yıllardır Silivri’de spora milyonlarca lira harcanıyor. Silivrispor ve diğer kulüplerimiz bolca harcama yapıyor ancak bu, geleceğimizi ipotek altına almaktan öteye gitmiyor. 
Sınırlı imkanlarımız var; paramız, zamanımız, oyuncu profilimiz ve aklımıza gelen her şey ilçemizde sınırlı.
Ekonomik seviyemiz yerlerde sürünüyor, popülaritemiz de aynı durumda. 
Yıllar boyunca defalarca yazdım ve ortak ortamlarda konuştum. Geldiğim nokta, 30 yıl öncesiyle aynı. Geçmişte Silivrispor’u profesyonel yapabilmek için evini barkını teminat gösterenler, gelirlerinin büyük kısmını takıma harcayanlar, ticari hayatını riske atanlar, sıkıntıya girenler ve hatta Silivrispor uğruna ticari hayatını bitirenler oldu.
Şimdi açıklanan 52 milyon liralık bütçe içinde benim de param var. Verdiğim vergilerden dolayı, maç bileti alarak verdiğim paradan dolayı benim de param var. Bu durumu sorgulamak, tıpkı sizin gibi benim de hakkım.
İlçemizde var olan il, ilçe, mahalle derneklerinin bile kendilerine ait lokalleri varken, Silivrispor’un hala bir dikili ağacı yok. Neden? Nedenler çokça, ama çözümler çok basit ve kimsenin işine gelmiyor. 
Günlük kazanımlarla geleceğimizi karartıyoruz. 52 milyonluk bütçe ile kaç tane dükkan alınabilir ve Silivrispor’un malı yapılabilir? Kaç tane daire satın alınabilir ve kulübün malı yapılabilir? Her yıl birer daire veya dükkan alınsa, şu ana kadar ülkenin en güçlü kulübü olabilirdik. Günlük kazanımların sevimliliği ve heyecanı, bizi daima yanlışlara sürükledi durdu. Milyonlarca lira, yani Silivri’nin milyonlarca lirası, bu sezonda da boşa gidecek. Yıllardır altyapılara yatırım yapın, geleceğimiz kurtarılsın dedik, olmadı. Bu sezon kaç gencimiz A takım idmanlarında boy gösterecek?
52 milyon lira büyük bir para ve bu paranın kaçta kaçını mevcut yönetim kurulu üyeleri karşılayacak, kaçta kaçını Silivri Belediyesi verecek? Bu sorular bile merak konusu. Ayrıca bu paranın kaçta kaçı altyapılara harcanacak? Bunlar çok önemli. Takım kurulacak, ama bu takımda kaç tane 35 yaş üstü oyuncu olacak? Kaç tane gerçek Silivrili oyuncu olacak? Kaç tane Silivrispor altyapısından yetişmiş oyuncu olacak? Sorular uzar gider, ama bu soruların cevapları hangi bilinmez duvarda asılıdır, bunu bilen var mı acaba?
Silivrispor’un bu büyük bütçesi, kulübün geleceği için bir fırsat olabilir, ancak bu paranın doğru kullanılması şart. Aksi takdirde, gelecek yıllarda da aynı kısır döngüde kalmaya devam ederiz. 
Daha şeffaf, hesap verebilir ve uzun vadeli düşünen bir yönetim anlayışıyla, Silivrispor’u ve dolayısıyla Silivri’yi daha parlak bir geleceğe taşımak mümkün.
 

Yazarın Diğer Yazıları