Saha Komiserleri kahvaltıda buluştu

İstanbul Saha Komiserleri Derneği Mazhar Uzun başkanlığında geleneksel hale getirdiği kahvaltılarının ikincisinde K.Çekmece'de buluştu.

İstanbul Saha Komiserleri Derneği Mazhar Uzun başkanlığında geleneksel hale getirdiği kahvaltılarının ikincisinde K.Çekmece’de buluştu.

Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’nin ev sahipliği yaptığı organizasyona K.Çekmece Belediyesi Meclis Üyesi Cem Özel ev sahipliği yaptı. İstanbul Saha Komiserleri Derneği’nin üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltıya Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Seymen Gençtürk, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurşun, İstanbul Futbol İl Temsilcisi Avukat Özkan Burak Özmen ve Türkiye Futbol Adamları Genel Sekreteri ve FİFA kokartlı eski hakem Binali Kartal da boy göstererek saha komiserleriyle birlikte kahvaltı yaptı.

UZUN: GAYET İYİ BİR YIL GEÇİRDİK
Kahvaltının ardından kürsüye gelen İstanbul Saha Komiserleri Derneği Başkanı Mazhar Uzun bir konuşma yaparak ilk sezonlarını çok iyi bir şekilde geçirdiklerini, ikinci sezona başladıklarını söyledi. Uzun “İkinci sezonumuza başladık. Gayet iyi bir yıl geçirdik. Derneğimizi tekrar ayağa kaldırarak yolumuza devam ettik. Bu sene de başarılarımızın üstüne bir başarı daha ekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne farklı etkinlikler yaptık. En önemli şey de hali hazırda burada bir adalet dağıtmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Bugün profesyonel maça çıkmayan arkadaş neredeyse kalmadı. Hiçbir ayrımız, gayrımız yoktur. Sizler de bize destek verin. Uzak sahalarımı var. Oralara zor saha komiseri buluyoruz. Gönül ihtisasına dayalı bir sistem arkadaşlar. Sizlerden hasetten rica ediyorum. Maçlar boş geçmesin. Sadece ilçemizde ve kapınızın önündeki sahalarda görev yapmak istemeyin. Arada bir uzak sahalara da gidelim.” İfadesini kullandı.

GENÇTÜRK: HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ
Uzun’dan sonra söz alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Seymen Gençtürk her zaman saha komiserlerinin yanında olacaklarını söyledi. Gençtürk “Her zaman yanınızda olacağız. 18 Temmuz’da bizim de beklemediğimiz bir şekilde yönetim kuruluna davet edildik. Yönetim kuruluna layık görüldüğümüz için bu görev bize tevdi edildi. Çünkü gerçekten zor bir iş. Artvin’den Edirne’ye, İzmir’den Diyarbakır’a zor bir süreç olduğunu bildiğimiz halde bu görevi geçmişte de çok istediğimiz için seve seve kabul ettik.” Diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN GELEN OLUMLU HAVA BİZİ MUTLU ETTİ”
 İstanbul İl Futbol Temsilciliği ile istişare yaparak 1.Amatör ve Süper Amatör statülerinde önemli değişikliklere imza attıklarını, Bölgesel Amatörde de tarihi değişikliklere imza attıklarını kaydeden Gençtürk “Özellikle Bölgesel Amatör Lig ekiplerine verilen destek daha da arttırılarak yüzde 250-300’e yakın zam yapıldı. Türkiye’den gelen olumlu hava bizi mutlu etti. Heyecanımıza heyecan kattı. Futbolcu kardeşlerimiz Riva’da bizi çiçeklerle karşıladı. Bölgesel Amatör Ligi İstanbul’da tek grup yaptık. 17 takımlı İstanbul’a haksızlık yapıldığını düşündük. Adalet dağıtmaya geldik. Herkese eşit adalet. İstanbul hak ediyorsa İstanbul’un, başka ilimiz hak ediyorsa o ilimizin hakkını yedirmemeye gayret edeceğiz. İstanbul yeni statüyle birlikte iki takımını 3.Lige çıkarma hakkı elde etti. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak profesyonel yönetim amatör ruh anlayışıyla çalışıyoruz. Sadece Başkanımızın bana söylediği şu: Amatör kulüplerden para almayın. Elimizden geliyorsa amatör kulüplere ve diğer paydaşlara destek verin. Bizim işimiz amatörlerden para toplamak değil onlara para vermenin derdindeyiz. Telefonda da ‘Amatörlerden neden para alıyorsunuz? Hiç almasak olmuyor mu?’ dedi. Şu anda bütçe onayına sunduğumuz 290 BAL takımına ayrılan bütçeleri yukarı çektik. Yerel liglerde saha komiserlerinin zamlarını da bütçe onayı için yönetime sunduk. Başkanımız bu konuda çok hassas. Karar onaylanırsa saha komiserlerinin kazancı 290’nın çok üstünde 500-600’ler civarında bir rakam, mutlu olacağınız bir rakam çıkacak diye düşünüyorum. Biz çalışmamızı amatör kurul olarak yaptık. Hukuğa giden başka bir konu var. Saha komiserliğinin üst yaşı 65’ten 70’e çıkacak, alt sınırı da 25’ten 18’e düşecek. Neden 18’e düşürdük. Üniversiteli gençler var. Hem onları sporun içine genç yaşta sokmak hem de onlardan saha komiserleri yaratmak. Belki durumları yoktur. Ellerine belli bir para geçsin, ailelerine fazla yük olmaması için bir istihdam yaratmaya çalıştık. Şu anda hukuk kuruluna yazdık. Bekliyor. Kararın Ekim’in 2’sinde çıkmasını bekliyoruz. Daha önce amatör kurula saha komiserlerinden bir kişi verilmiyordu. Amatör kurula saha komiserlerinden bir arkadaş gelip kurul üyeliği yapacak. İstişareye açığız. Sizlerden gelecek taleplerle alakalı her talebe açığız. Bir görevde kaldığımız sürece amatör sporu ayağa kaldırmaya çalışacağız. Amatör paydaşları daha güçlü kılmaya çalışıyoruz. Sağlıkçıları da çok çok iyileştirdik rakamları. Sağlıkçı konusunda acil ve ivedi olarak ilgili bir dernek kurmak, il temsilciliğinin de sağlıkla ilgili derneği muhatap almasını istiyoruz. Bu şekilde de sahalarımıza daha çabuk sağlıkçı ulaştırırız diye düşünüyorum.” Diye konuştu.

KURŞUN: BEN DE SİZLERİN İÇİNDEN GELDİM
Gençtürk’ten sonra bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurşun da “Ömrümüz yeşil sahalarda geçti. Ben de sizlerin içinden geldim. Seymen Başkan vizyonumuzu çok iyi bir şekilde özetledi. Her zaman amatör paydaşlarla birlikte yürüyeceğiz.” Dedi.

İstanbul Futbol İl Temsilcisi Avukat Özkan Burak Özmen de bir konuşma yaparak saha komiserlerinin çok iyi bir aile olduğunu gördüğünü, buna da göreve geldiği süre zarfında bizzat şahit olduğunu söyledi. Özmen “Göreve geldiğim süre zarfında yapmış olduğunuz çalışmalara ben bizzat şahidim. Sorunları bilmek çözüme ulaşmanın en güzel yolu. Bu yolda önemli adımlar atıldığına da şahidim. Bizler de İstanbul Futbol İl Temsilciliği olarak sizleri son derece önemsiyoruz. Sizler olmazsanız bu sac ayağı olmaz. Maçlar oynanmaz. Sizler bu noktada önemlisiniz. Ben de 10-12 yıldır amatör ve profesyonel sporun içinde olan bir insanım. Bu tecrübelerimi de Türk sporu için faydalı hale getirmek istiyorum. Umuyorum bu sezon başlangıç olur. Biz de İl Temsilciliği olarak yaklaşık 10-15 gün içinde çalışmalarımızı, statüleri amatör kurula sunduk. Amatöre yarışmacı bir kimlik kazandırmak istiyoruz. İkinci ve üçüncü takımlar için de bir şans yarattık. Süper Amatörde Play Off elemeleri oynatmak suretiyle üçüncü takımları da yarışın içinde tutmak için adımlar attık, statü koyduk. Yarışmacı kimliği başından sonuna kadar yürütmemiz lazım. Bizim üstümüze düşen ne varsa düşeni yapmaya hazır, yönetim olarak da heyecanlı ve umutluyuz.” İfadesini kullandı.

KARTAL’DAN HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ
TÜRFAD Genel Sekreteri Binali Kartal da bir konuşma yaparak yeni sezonun tüm spor paydaşlarına hayırlı olmasını temenni etti.

DOĞRU: SAHA KOMİSERLERİMİZ CAN YOLDAŞLARIMIZDIR
İstanbul İl Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Yusuf Selim Doğru da bir konuşma yaparak “Saha komiserlerimiz can yoldaşlarımızdır. Sizler olmadığınızda müsabaka başlamıyor, zamanında oynatılmıyor. Sizin eksikliğiniz bize çok zarar veririz. İnşallah her zaman her sahada saha komiserlerini görmek istiyoruz.” İfadesini kulandı.

ÖZEL: BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM
Kahvaltıya ev sahipliği yapan K.Çekmece Belediyesi Meclis Üyesi Cem Özel de bir konuşma yaparak “K.Çekmece’de sizleri misafir etmekten, bu davete icabet etmenizden dolayı mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. 2024-2025 sezonunun futbol camiamıza, sporcu kardeşlerime, saha komiserlerine ve tüm spor paydaşlarına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

Bakmadan Geçme